Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките фермери заплашват с безсрочни протести срещу новите мерки на правителството

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките фермери заплашват с безсрочни протести срещу новите мерки на правителството.

Фермерите отказват предварителна информация за часовете на блокади на пътища и граници. Решенията се вземат на местно ниво от ръководството на синдикатите. В Серес част от фермерите считат, че затварянето на граничния пункт Промахон създава негативно отношение към протестите им, други искат пълна и безсрочна блокада. На обeд отново подготвят протести с неизвестна продължителност. За другите гранични пунктове с България засега обещават само символично затваряне на пътя.

По магистралата Атина – Солун - Александруполис се очаква позната схема за блокади – по два часа на обeд и вечер.

Фермерите търсят подкрепа от работещите в други сектори, като отправиха покана за съвместни протести срещу спорния проектозакон.

От своя страна премиерът Алексис Циприс заяви, че промените в осигурителната система са необходими, защото без реформи тя ще рухне. Министри от кабинета в Атина са единодушни, че без реформите, които предлага правителството, кредиторите ще прекратят финансовата помощ.

Протестите се очакват да продължат и през настоящата седмица. В четвъртък синдикатите обявиха обща стачка, като от сряда моряците ще блокират морския транспорт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44