Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев ще вземе специално участие в зимната сесия на ПАСЕ

Снимка: БГНЕС

В Двореца на Европа в Страсбург, където протича вторият ден от зимната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, специално участие ще вземе българският президент Росен Плевнелиев

В 10 ч. българско време президентът Росен Плевнелиев ще се подпише в златната книга на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа преди срещата си с новоизбрания председател на ПАСЕ Педро Аграму от Испания. 

Президентът Плевнелиев ще направи изказване пред Асамблеята и ще отговаря на въпросите на парламентаристите в 13 ч. българско време. Той ще разговаря днес и с Генералния секретар на Съвета на Европа, с комисаря по правата на човека, с президента на Конгреса на Съвета на Европа и с председателя на Европейския съд по правата на човека. Филателистите очакват високата визита на държавен глава в Двореца на Европа по традиция да се отбележи с излизане на пощенски плик, съответно от днес, с лика на българския президент Росен Плевнелиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44