Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Силистра отчете недостиг на жилища

Убийството е станало в блок на русенската улица „Силистра“

Недостиг на жилища в общинския жилищен фонд отчитат от общината в Силистра. Фондът разполага с 431 апартамента  и 100 къщи, но те не са достатъчни за настаняване на всички нуждаещи се. Над 50 семейства чакат за настаняване. За последно общината е придобила жилищен имот през 2009 г.  В същото време жилищният фонд намалява, защото средно по 20 апартамента на година се купуват от наемателите. Общинските апартаменти са в панелни блокове на повече от 40 години и се нуждаят от ремонт, но общината няма средства. 

Наемателите ползват жилищата с години, защото плащат средно по 1 лв. на квадратен метър жилищна площ, което е в пъти по-евтино от пазарните наемни цени.

За да намалят дефицита, от общината ще търсят варианти за преустройство на неизползвани общински сгради със средства от оперативните програми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44