Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Студио 5:

Четири тромбона "за чудо и приказ" с "тромбонено парти" довечера

Квартет от тромбони, събран от Атанас Карафезлиев - самият той водач на тромбоните в Симфоничния оркестър на БНР и преподавател в Музикалната академия - ще представи тази вечер в Студио 5 една интересна, свежа и разнообразна програма. Останалите трима "представители на тромбона" са Вили Стоянов (основател на българската Бразз Асоциация и на духовия оркестър с най-хитроумното име Брас Вилидж), Божидар Василев (създателят на SOUTHWICK и DAYO) и Димитър Стоев от  Big Band Brazz Association и в Mango Duende.

Чуйте какво разказа в сутрешното ни "Радиокафе" Атанас Карафезлиев, който определи себе си като "единствения класик" в групата и добави, че вече му е дошло "времето за джаз". Той вярва, че квартетът има бъдеще и разказва за програмата, за Джей Джей Джонсън, за Ърби Грийн и за премиерното изпълнение на "Парафраза" от Ангел Заберски-син, в която той се "заиграва" с Шестата симфония на Чайковски. Цветен и любопитен акцент в музикалния афиш днес!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.