Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенският общински съвет предостави сграда за регионална станция на БНР

| обновено на 28.01.16 в 11:23

Общинският съвет в Плевен одобри единодушно предоставянето на сграда за безвъзмездно ползване от Българското национално радио. В нея ще се помещава 10-ата регионална радиостанция в страната. Определената сграда с площ около 200 кв.м. се намира в центъра на града и ще може да се ползва безвъзмездно от БНР през следващите десет години. Това е шанс за Плевен, коментира председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Кметът на Плевен Георг Спартански мотивира създаването на радио в региона така:

Днешното единодушно решение показва две неща. Първо, доказа абсолютно доверие на Общинския съвет в качеството и възможностите на БНР и второ, показва спешната необходимост от повече възможности за осигуряване информационното, както се казва, ниво на жителите на Плевенска община, тъй като ние нямаме в момента достатъчно електронни и други медии, които да дават обективна всестранна пълна, подробна информация във всичките сфери на обществения, политическия и икономическия живот.

На първото си за годината заседание местният Общински съвет ще обсъди бюджета на Плевен и програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за тази година. За първи път се затяга контролът за издаване на безплатни карти за синята зона в града, като за целта се избира специална комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44