Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват мината за флуорид в Чипровци

Чипровци

Мината за добив на флоурид в Чипровци ще бъде закрита. Това ще остави без работа повече от 100 души. Мярката се налага заради изчерпването на залежите на калциев флуорид и заради неблагоприятните пазарни условия, съобщиха от дружеството.

До края на март 107 от общо 116 работници в мината ще получат известие за прекратяване на трудовите им договори. Девет служители ще бъдат ангажирани с поддържащите дейности до окончателното затваряне на фабриката. От компанията-собственик на "България Флуорид" обещават на работниците и служителите възможности за допълнителна квалификация и работа в други предприятия на компанията. Заявен е и ангажимент за рекултивация на мината.

Безработицата в общината е голяма и местната администрация ще търси нови инвеститори, заяви кметът на Чипровци Пламен Петков:

За съжаление това се случва в момента. Можем да търсим друг инвеститор, който да закупи предприятието. Имаме такива разговори, но засега - нищо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44