Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотичният фронт поиска три оставки в просветното министерство

Снимка: БГНЕС

Заради скандала с учебния материал парламентарната група на Патриотичния фронт поиска заместник-министъра на образованието Ваня Кастрева и други чиновници на ръководни длъжности да понесат отговорност. Това оповести депутатът Красимир Богданов:

При такъв голям скандал не може всичко да остане само в рамките на някакви експертни мнения и становища. Някой трябва да понесе отговорност за това, което се случи. Това са хората, които са пряко отговорни за тези скандални планове и програми, които бяха обявени като предварителни. Разбира се, това са директор дирекция "Образователни програми и образователно съдържание" Евгения Костадинова, госпожа Мюйессер Солак - началник на политическия кабинет на министъра на образованието, ресорният заместник-министър на образованието и науката - госпожа Ваня Кастрева с ресор "Средно образование". Смятаме, че трябва да бъде потърсена отговорност.

Министър Тодор Танев също каза, че ще има промени в екипа му: 

Би било съдбоносна грешка, ако аз взема по-драстични мерки - да уволнявам, в смисъл да уволнявам големи количества, което се очаква от публиката - да има кръв. Нека публиката да помисли за другото, мога ли да обезглавя министерството. В момента в останалите експерти да създам страхове точно в момент, в който трябва да вършат работа. Няма да ги стимулирам, но в никакъв случай няма да има и затваряне на очите пред това, което предстои. 

По-рано темата за промените в учебните планове за средно образование коментира и омбудсманът Мая Манолова. Според нея е било необходимо предварително да се направи обществено обсъждане на предложенията.



 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44