Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гр. Караджов: Обсъждано е само името на Меглена Кунева за министър на образованието

Гроздан Караджов
Снимка: БГНЕС

Името на вицепремиера Меглена Кунева е било единственото, обсъждано като евентуална кандидатура за министър на образованието на продължилата до късно снощи среща на представители на Реформаторския блок, заяви депутатът Гроздан Караджов. Той добави, че в Реформаторския блок са останали изненадани от поисканата от премиера оставка на министъра на образованието Тодор Танев, както и от искането реформаторите да предложат нова кандидатура до края на вчерашния ден. Лидерите на партиите не са били консултирани предварително. 

Дори Борисов да е имал своите основания, то те е трябвало да бъдат обсъдени в коалиционния формат. С исканото бързо решение не се спазва елементарният етичен език между партньорите, твърди Караджов. 

На срещата с Бойко Борисов, лидерите на партиите от Реформаторския блок, според Гроздан Караджов, няма да отидат с конкретна номинация:

Не е стоял въпрос за подкрепа или неподкрепа. Казвам ви, единствената обсъждана, но не е имало естеството на заседание, на което да се вземе решение. Днес в четири часа има такова заседание.

В 16.00 часа се събира Изпълнителният съвет на Реформаторския блок, за да обсъди и евентуално да вземе решение кого да предложи за министър на образованието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44