Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ иска болниците в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав да бъдат обединени в общо дружество

Снимка: Радио Шумен

Министерството на здравеопазването предлага болниците в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав да бъдат обединени в общо дружество. То ще бъде под шапката на шуменската многопрофилна болница. 

Идеята за сливането стана известна още при приемането на областната здравна карта в края на миналата година. Вносителят на предложението за вливането на общинските лечебни заведения в областната многопрофилна болница е изпълнителният директор доктор Атанас Атанасов:

От гледна точка на достъпа на населението и запазване на този достъп там, където той е съществувал в продължение на много години, това е единствената възможност, единствената алтернатива.

За да се осъществи сливането на трите лечебни заведения, общинските съвети на Нови пазар и на Велики Преслав трябва да дадат съгласието си и юридическите процедури да бъдат извършени до края на март, за да може МБАЛ Шумен да сключи договор със здравната каса по новите условия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44