Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във всички училища в община Сливен са извършени проверки за безопасността на учениците

Снимка: aspekti.info

Със съдействието на регионалния инспекторат по образованието и полицията, Община Сливен извърши проверка във всички 39 училища на територията на общината, за обследване безопасността на децата и учениците в учебните заведения. Направени са препоръки на директорите за отстраняване на констатирани нередности и своевременно уведомяване на органите на МВР за възникнали проблеми.

При проверката са обследвани пътната маркировка в училищните райони, състоянието на училищните дворове, здравното осигуряване, кадровото обезпечаване на охраната и фактори, застрашаващи сигурността и здравето на децата и учениците.

На мястото на инцидента с убитата 15-годишна ученичка, в 12-то училище и Професионалната гимназия по икономика са назначени допълнително 2-ма охранители на дворното пространство. Подобрено е осветлението край сградите и дворовете на детските градини и четири основни училища. Зам.-кметът по образованието Пепа Чиликова каза, че община Сливен започва отстраняване на нередности с пътната маркировка, премахване на опасни клони, дървета, електрически табла и решетки. Във всички училища са проведени родителски срещи за превенция на рискови ситуации. Ще се организират срещи с ученици за развиване на умения за решаване на конфликти. Общината ще подобрява сигурността в училища и детски градини с изграждане на система за видеонаблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44