Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция обвини Русия в ескалация на напрежението ново нарушаване на въздушното ѝ пространство

| обновено на 30.01.16 в 20:43
Автор:

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поискал да се срещне с руския си колега Владимир Путин, след информацията, че вчера руски изтребител е нарушил въздушното пространство на Турция, предаде Ройтерс. В разпространено по-рано днес съобщение на турското външно министерство беше посочено, че към самолета са били отправени предупреждения на руски и английски език, преди той да навлезе в турското въздушно пространство. От ведомството посочиха, че във във връзка със случая е бил повикан руският посланик в Анкара.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Русия да направи всичко възможно, за да не бъде нарушавано отново натовското въздушно простанство, от което Турция е част.

Турското външно министерство обвинява Русия в ескалация на напрежението и посочва, че Москва ще бъде държана отговорна за евентуални нежелателни последици. През ноември Турция свали руски самолет, който наруши въздушното й пространство близо до границата със Сирия, което предизвика криза между двете страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44