Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерика Могерини: Нападението в Дамаск цели да попречи на започването на политическия процес

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бомбените нападения на "Ислямска държава" край шиитско светилище в Дамаск целят провал на мирните преговори за Сирия в Женева, предаде Ройтерс, като цитира върховния представител на Европейския съюз по външните отношения и сигурността Федерика Могерини.

Нападението край светилището Сайеда Зейнаб определено цели да попречи на започването на политическия процес, посочи Могерини.

Според нея е обнадеждаващо, че делегациите на сирийското правителство и на опозицията са пристигнали в Женева за участие в мирните преговори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44