Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Комисията за изготвяне на Националната здравна карта закрива в София 1089 легла за активно лечение“, пише ДУМА. Най-много се намаляват леглата в ортопедия и травматология и хирургия. Намаляват се значително леглата в болниците с трето ниво на компетентност. Очаква се проектът на Националната здравна карта да бъде публикуван в интернет днес, пише още ДУМА.

"Има сигнали за сериозен икономически растеж“, заявява пред ТРУД председателят на асоциацията на банките Петър Андронов. "Имаме достатъчно предпоставки да смятаме, че 3 процента изобщо не е трудна величина за българската икономика, защото доста дълго време бе натрупван потенциал, който би следвало да бъде трансформиран в по-висок растеж. В банковия сектор имаме достатъчно капацитет да подкрепим такъв по-сериозен растеж“, твърди Андронов.

Банките отчитат 20 процента по-висока печалба за 2015 година. Тя достига рекордното ниво от 900 милиона лева, а общите активи са нараснали с 2,8 на сто до над 87,5 милиарда лева, пише КАПИТАЛ DAILY. Същият вестник публикува интервю с икономиста Любомир Митов, който потвърждава тезата, че 3-процентов ръст на икономиката е постижим и я подкрепя с аргумента, че икономиката в еврозоната се съживява. В същото време Митов предупреждава, че регулаторните изисквания у нас оскъпяват кредитирането на малките и средните компании.

Държавата е похарчила извънредно 1,2 милиарда лева за европроекти, пише СЕГА в анализ на най-новите статистически данни от финансовото министерство за 2015 година. Хазната приключва 2015 с дефицит в размер от 2,47 милиарда. Той щеше да е чувствително по-нисък без извънредните разходи по европейските програми. В същата, изборна 2015 година общините са излезли на рекорден за последните години дефицит от 223 милиона лева, допълва вестник СЕГА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44