Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Педро Аграмун: Възможно е постмониторинговият диалог спрямо България да отпадне

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Има вероятност да отпадне постмониторинговият диалог, упражняван от страна на Съвета на Европа спрямо спазването на човешките права в България. Това каза в първото си интервю за чуждестранни медии новоизбраният председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа испанецът Педро Аграмун. Той обаче не се ангажира със срокове:

От моя страна ще проследя какво става по този въпрос, но е в ръцете на Комитета на министрите, а не на председателя на Асамблеята. Но ще наблюдавам внимателно какво се прави по този въпрос, защото наистина България е единствената страна, член и на Европейския съюз, която е в ситуация на постмониторинг от страна на Съвета на Европа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44