Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 момичета и момчета са включени в регистъра за осиновяване за Кюстендилския регион

Снимка: БГНЕС

16 са осиновените деца на територията на Кюстендилския регион през миналата година, съобщи директорът на областната Агенция за социално подпомагане Светослава Макенджиева. Десет от децата са осиновени в Съединените щати и Италия.

Шест дечица са намерили дом в български семейства, останалите десет са заминали зад граница чрез международно осиновяване - основно в САЩ и Италия. Социални работници от Кюстендил разказаха за съдбата на момче от ромския кв. "Изток" в града, което било с увреждания. Няколко месеца то останало последно във вече закрития дом "Майка и дете" над града. След затварянето на комплекса било върнато на родителите му, наскоро след това обаче било осиновено от родители в САЩ и вече живее при тях. Сега в регистъра за осиновяване за региона са включени 40 момчета и момичета, каза директорът на областната социална агенция Светослава Макенджиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44