Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия опроверга изказването на Хамънд за неконструктивната роля на Москва в сирийската криза

Мария Захарова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова реагира мълниеносно на изказването на английския външен министър Филип Хамънд. Според нея подобно изказване представлява опасна дезинформация. В ефира на смятаното за прозападно московско радио "Ехото на Москва“ тя опроверга твърденията на Лондон, че Москва още повече разпалва конфликта в Сирия, помагайки на правителството в Дамаск.

Според анализатори в Москва изказването на британския първи дипломат, че военните действията на Русия в Сирия предизвикват засилване на позициите на групировката "Ислямска държава" и още по-голям поток на бежанци и че действията на руския президент Владимир Путин за него остават непредвидими, показват нервност от страна на Лондон заради разговорите в Женева между опозицията и управляващите в Сирия. Коментарите в руската столица са свързани и с несъгласието на Москва с някои от участниците от делегацията на сирийската опозиция, която бе сформирана от Саудитска Арабия, защото една от групировките в нея е отговорна за нападението на руското посолство в Дамаск преди време.

Наблюдателите допълват, че това е поредният опит да бъде дискредитирана Русия в международната общност от страна на Великобритания, давайки за пример и действията на Лондон по случая със смъртта на Литвиненко преди 10 години, който бе убит с полоний от агенти на руските специалните служби, за които съдебните власти на Острова смятат, че са били подтикнати от президента Владимир Путин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44