Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцки фермери блокираха пункта "Маказа-Комотини"

Гръцки фермери затвориха пътя от граничния пункт "Маказа" към Комотини. Движението на автомобили беше спряно в двете посоки за неопределено време. Пропускаха се само коли, които са използвали пункта преди началото на блокадата.

Фермерите разположиха трактори и друга тежка техника на около 15 километра от българската граница, на разклона за село Тихиро. Това е единственият път, по който могат да преминат автомобилите. Земеделците не са съгласни с предстоящото вдигане на данъци и осигуровки.

Около 300 000 фермери в Гърция ще останат без доходи, ако правителството повиши данъците и осигуровките, съобщиха от Асоциацията на земеделските производители в Комотини. Това ще се отрази и на българите, които това лято ще търсят работа в южната ни съседка. Няма да ги наемаме, защото няма да може да им платим, казаха от Асоциацията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44