Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва почистването на речните корита в община Търговище

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Във всички населени места в община Търговище започва почистването на речните корита от паднали дървета и счупени клони в следствие на падналия тежък и мокър сняг през миналата седмица.

Обилното снеготопене до момента не създава съществени проблеми на службите и институциите, които имат ангажименти за предотвратяване на природни бедствия, каза експертът по сигурността в община Търговище Кирил Керев:

След снеговалежа доста се усложниха нещата в речните корита за реките, които са в рамките на населените места. Например, в река Врана в Търговище има паднали дървета в реката, които не създават опасност и те ще бъдат извадени до началото на пролетните дъждовете.

Под непрекъснато наблюдение са и двата потенциално опасни язовира в селата Лиляк и Пресиян.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44