Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изследват храни в детска градина в Сливен заради случаи на салмонела

Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен ще изследва в продължение на две седмици суровите и приготвените на място храни в Целодневната детска градина "Божур" заради констатирани в края на миналата година случаи на салмонела. Предприети са всички необходими профилактични и противоепидемични мерки за децата и персонала, съобщи зам.-кметът на община Сливен Пепа Чиликова.

Случаите на салмонела в целодневната детска градина "Божур" не са нови, уточни заместник-кметът. Заразените деца, които сега са проявили симптоми на болестта, са били нейни носители от декември.

Децата в градината са под постоянно наблюдение, а тези, които са носители на заразата, са с ограничен достъп до детското заведение. Вносът на хранителните продукти в градината е ограничен. Директорът на детското заведение ще изисква сертификат за всеки един от продуктите, които се предоставят от фирмите-доставчици.

В петък започва цялостна дезинфекция на детската градина. Утре и вдругиден предстои повторно изследване за салмонела както на децата, така и на персонала на детското заведение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44