Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 250 хиляди лева са събрани тази година от кампанията "Избери, за да помогнеш"

Снимка: БГНЕС
Около 250 хиляди лева са събрани тази година в подкрепа на различни благотворителни инициативи от кампанията "Избери, за да помогнеш" . Парите ще отидат за 23 проекта.  Българското национално радио е медиен партньор на кампаният, която с провежда за седма поредна година. 

За каузата на фондация "За нашите деца" са събрани около 4 000 лева.


Много се радваме, че за поредна година подкрепят усилията на екипите на фондация "За нашите деца", които полагат усилия за това новородени и малки деца да не бъдат разделяни от своите семейства, допълни Анелия Спасова.

Център "Анимус" кандидатства с проекта "Приятелите на Зипи". За него разказа Надежда Стойчева:

Имаме една нова идея, която беше подкрепена сърцато от организаторите на тази кампания, която цели превенция и промоция на психичното здраве. Учи децата да се запозванат с вътрешния си свят, с всичките си чувства.

Българският Фонд за жените подпомага центровете за жени и деца, претърпели насилие. От кампанията са събрани близо 8 000 лева.

За пръви път столичната болница по акушерство и гинекология "Шейново" участва в дарителската кампания. За какво ще се използва събраната сума от 18 880 лева, разказа директорът д-р Румен Велев:

Нашият проект е свързан със семействата с проблеми със стерелитета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44