Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омбудсманът Мая Манолова е внесла втора жалба, свързана с решенията на ТЕЛК-овете и Здравната каса

Снимка: БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова е внесла в Конституционния съд втора жалба, свързана с решенията на ТЕЛК-овете и на Здравната каса. Атакуван е текст от Гражданско-процесуалния кодекс, който e пречка за достъп на гражданите до правосъдие, както и за справедлив процес, обяви в Плевен Манолова.

Много от хората се въздържат да обжалват решенията на ТЕЛК, но и на Здравната каса, защото в самия съдебен процес са натоварени с разноски, които съответната институция не е направила.

Разликата  когато в съда има гражданин и институция или монополно дружество, е че гражданинът обикновено си наема адвокат и за да му присъдят разноските за един адвокат, ако спечели делото, той трябва да представи бележка не просто, че е уговорил възнаграждение, а че то е платено. За държавната институция или за монополното  дружество това не се изисква.То просто казва "претендирам разноски за юрисконсулт
", обясни Манолова.
  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44