Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна пропускането на леки коли и автобуси на граничните пунктове между България и Гърция

Започна пропускането на леки коли и автобуси на граничните пунктове между България и Гърция, които са блокирани от протестиращите гръцки фермери. Очаква се след 22 часа границата да бъде временно отворена за преминаване и на тежкотоварни автомобили.

Около 10 километра  са образувалите се колони от чакащи камиони  на пункта "Илинден-Ексохи" от двете страни на  границата, стотици ТИР-ове чакат и на "Кулата-Промахон".

Доброволци на Българския червен кръст  раздаваха храна и вода на шофьорите през целия ден.  Председателят на организацията Христо Григоров заяви за "Хоризонт", че имат готовност утре да преминат и на гръцка територия, защото там хората са в по-тежко положение и имат по-голяма нужда от тази помощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44