Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин отхвърли обвиненията в заговор срещу Меркел

Владимир Путин и Хорст Зеехофер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин отхвърли обвиненията, че заговорничи срещу германския канцлер Ангела Меркел преди визитата в Москва на премиера на германската област Бавария Хорст Зеехофер, който е и лидер на Християнсоциалния съюз, коалиционен партньор на Меркел. За Москва областта Бавария има важно място в руско-германските делови и бизнес контакти, подчерта Путин, допълвайки, че в Русия работят над 1600 германски фирми от Бавария в сферата на електроника, машиностроене, и строителния бизнес. 

Зеехофер се обяви за общото решаване на проблемите в света, казвайки че Бавария чувства върху себе си последствията от световните процеси в Сирия, Украйна, проблема с бежанците и престъпността. Хорст Зеерхофер подкрепи включването на Русия в решаването на международните проблеми и за задълбочаване на отношенията между Европейския съюз и Русия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44