Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Ст. Загора образува дело срещу д-р Иван Вуцов заради фалшива диплома за кардиолог

Снимка: БГНЕС
Старозагорският районен съд е образувал дело срещу доктор Иван Вуцов затова, че е използвал фалшива диплома за кардиолог.clear1x1.gif  Пред съда той ще трябва да отговаря за това, че е използвал фалшивата си диплома по кардиология в болнични заведения в града, при това с ясното съзнание, че нанася вреда на пациентите.

Проф. Алексей Алексеев - заместник-ректор на Медицинска академия съобщи за „Хоризонт“, че е изпратил нотариално заверени копия от протоколите на двата изпита, на които доктор Вуцов се е явявал за специалност „кардиология“, но не е издържал.

Дело срещу мнимия кардиолог започна и в Софийския районен съд. Досега по него е имало едно заседание.

От Етичната комисия на Българския лекарски съюз са предоставили още миналата година цялата документация по случая „Вуцов“ на Районната колегия в Стара Загора, но досега тя не се е произнесла казуса.

Д-р Вуцов продължава да работи в бургаската частна болница „Бургасмед“.
Делото в Старозагорския районен съд е насрочено за 25-и март тази година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44