Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха решението за мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча

Иван Евстатиев
Снимка: архив

Делото за промяна на мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев се отлага за 12-и февруари и ще се гледа в Районния съд в Панагюрище. 

Решението е на съдия Диана Стателова, която, по искане на прокуратурата, разпореди да се извърши допълнителна медицинска експертиза от нови вещи лица. Очаква се в понеделник Иван Евстатиев да бъде изписан от Неврологичното отделение на пазарджишката болница и да бъде върнат в следствения арест на пазарджишкия затвор. Според защитата, това е недопустимо.
Адвокат Ташкена Колчева: Той не може да седи в ареста. Това е становището. Той е в тежко здравословно състояние, има инсулт, има тежка бъбречна недостатъчност, втора към първа степен и има диабет, който е отключил сега. 
Очаква се на 12-и февруари пред сградата на Районния съд в Панагюрище да има нов протест на жителите на Стрелча.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44