Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случай на свински грип в Габрово

Снимка: архив

Случай на свински грип е бил регистриран в Габрово. Заболелият е 45-годишен мъж от Казанлък. Пациентът е бил в много тежко състояние и е насочен за лечение в белодробна болница в София. Пациентът, за когото е установено, че е заразен  със свински грип е постъпил в много тежко в габровската  многопрофилна болница. Директорът д-р Нели Савчева обясни, че 45-годишният мъж е бил насочен от университетската болница в Стара Загора към лечебното заведение по белодробни болести в Габрово, а от там го изпращат  в многопрофилната болница в града. Болният преминал Балкана при изключително ниските температури, е бил приет с пневмония в много тежко състояние и с реаномобил е транспортиран в белодробна болница в София. В областният стационар в Габрово е регистриран смъртен случай на жена след усложнения от вирусна инфекция, но до фаталният край се стигнало, заради заболяванията й, обясниха медици. Епидемичната обстановка в областта е спокойна. Има приблизително 200 заболели на десет хиляди, съобщиха от РЗИ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44