Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСОРБ ще подпомага общините за получаване на държавна помощ

изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България
Снимка: БГНЕС

Националното сдружение на общините ще осигури експерт, който ще консултира общините за получаване на държавна финансова помощ, съобщи в Плевен изпълнителният директор на Сдружението Гинка Чавдарова. Тя участва в регионалното заседание на район Северозапад. Кметовете остро са реагирали срещу новия 5-годишен мораториум за земите. Те ще сезират председателя на Народното събрание по време на общото събрание на националното сдружение. Гинка Чавдарова очерта още от тревогите на кметовете:

Стреснати са хората, че има нов Закон за обществените поръчки. Стреснати са от новия Закон за предучилищно и училищно образование. Стреснати са, защото много от основните ни училища, като се махне 8-мия клас - те увисват. Вероятно ще трябват решения за закриване на училища.

Кметовете на Враца, Монтана, Лом и Троян ще са представителите на район Северозапад в управителния съвет. Какво искат да променят чрез сдружението, чуйте от кмета на Враца Калин Каменов:

Всички заедно трябва да се преборим за премахването на неприятното клише, с което е наричан нашия край "северозападнал район". Смятам, че това е отговорност, с която се натоварваме като членове на управителния съвет, защото, освен, че сме съседи имаме общи проблеми, свързани с инфраструктурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44