Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Москва се провежда конгрес на управляващата партия "Единна Русия"

„Единна Русия“ се подготвя за провеждането на първите в най-новата политическа история на страната предварителни избори. Лидерът на управляващата партия в Русия  и премиер Дмитрий Медведев се обяви за тяхното провеждане, като важно условие за определянето на бъдещите депутати в Думата след парламентарните избори на 18 септември.
В голямата си част предварителните избори ще определят изхода от предизборната кампания, и към организирането им трябва да се отнесем максимално отговорно. Не трябва да допускаме семейственост, а трябва да търси нови имена“ 
В словото си пред участниците в конгреса на „Единна Русия“ премиерът Медведев анализира и политическата ситуация в страната, казвайки че времето на скъпия петрол и високите доходи е отминал и трябва да се търси възможност за преобразуването на икономиката и върху други отрасли, които могат да носят доходи. Медведев каза още, че поради икономическата криза сега, не е време да се строят планираните нови сгради на държавните институции. 
"Единна Русия" даде своята подкрепа на президента Владимир Путин, чийто прессекретар Дмитрий Песков коментира, че не му е известно дали Путин ще се кандидатира на президентските избори през 2018 година.   
Преди дни близък общественик до управляващите кръгове в Москва предложи да бъдат отложени парламентарните избори, докато премине кризата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44