Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски тир разля лакове със силна миризма край Полски Тръмбеш

| обновено на 06.02.16 в 16:06
Снимка: БГНЕС
При катастрофа на турски тир в района на град Полски Тръмбеш на пътя са разлети лакове със силна миризма. Екоинспектори проверяват дали химикалът е опасен за хората и околната среда. Проверява се и дали шофьорът има редовни документи за превоз на такъв товар. Кабината на тира е пропаднала в канавка.

Автомобилното движение в района на инцидента се отклонява по обходен маршрут.

Няма опасност за хората и околната среда от разлетия химикал. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново след  проверка на мястото на инцидента. Вече е обезвреден участъкът от пътното платно, върху което се е излял само един варел с втвърдител за лакове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44