Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските институции не са реагирали адекватно на ситуацията по границата с Гърция, твърдят наши превозвачи

| обновено на 07.02.16 в 12:23
Снимка: БГНЕС

Международните превозвачи обвиниха институциите в България за липсата на адекватна реакция при създалата се ситуация по границата ни с Гърция заради протестите на фермерите от южната ни съседка. Въпреки частичното пропускане на тежкотоварни автомобили на граничния пункт "Кулата-Промахон" колоната от чакащи на наша територия камиони е над 6 километра.

От няколко дни нашите шофьори настояват за промяна на пропускателния режим с оглед извънредната ситуация. Според тях повечето от проверките на гишетата са излишни и удължават обработката на камионите до 15 минути. Това обяснява и ежедневните опашки от чакащи камиони на наша територия.

Служителите на "Гранична полиция" потвърдиха, че при създадените форсмажорни обстоятелства е имало как преминаването на камионите да бъде облекчено. Кантарите, които са изградени в зоната за проверка и контрол, създават ежедневни тапи от камиони, признаха те.

От Асоциацията на международните превозвачи заявиха, че ще настояват за компенсации заради блокадата по границата, но по-малките собственици на транспортни фирми не вярват, че това ще има ефект.

От ГД "Гранична полиция" уточняват, че от 12.00 до 17.00 часа през ГКПП "Илинден-Ексохи" ще се пропускат леки автомобили и автобуси и в двете посоки.  На този етап е възстановено и движението на всички моторни превозни средства през ГКПП "Кулата-Промахон".

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода" трафикът засега е нормален.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44