Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен е предвидила 14 млн. лв. за нов градски транспорт

Снимка: aspekti.info

14 млн. лева е предвидила община Сливен за нов градски транспорт и това ще е най-големият европроект на Сливен. Той е един от 7-те основни на общината, за които очакваните средства по оперативната програма "Региони в растеж", възлизат на 26 млн. лева.

Основните проекти на община Сливен включват 11 обекта от градската инфраструктура, заложени в общинската инвестиционна програма за 2016-2020 г. Най-голямата сума от 14 милиона лева е за проекта за нов градски транспорт на Сливен. Той предвижда обновяване на автобусния парк на общината с 16 големи и 6 малки автобуса, интегрирана билетна система, електронни информационни табла за движението на градските автобуси в реално време, нови велоалеи. В проектите за подобряване на образователната и социалната инфраструктура е заложен основен ремонт и обзавеждане на 4 детски градини, реконструкция и модернизация на изложбената зала "Сирак Скитник", Центъра за социална интеграция на незрящи и за хора с увреждания. Подобряване на градската среда е целта на проектите за благоустрояване поречията на река Асеновска и зелените площи на кв. "Република". В резервния списък е дълго чаканият ремонт на три емблематични къщи-музеи - на Хаджи Димитър, Добри Чинтулов и Сливенския бит, и изграждане на приют за бездомни в Сливен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44