Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скиор загина в ски зоната над Банско

Снимка: БГНЕС

Скиор е загинал в ски зоната над Банско. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 14.00 часа в Планинската спасителна служба. 

Загиналият мъж е румънски гражданин на 45 години. Той се е спускал от връх Тодорка в посока горна станция на кабинковия лифт. По неофициална информация е изгубил управлението на ските и е излязъл извън пистата. При падането е получил тежки наранявания. 

Екип от планински спасители и лекари са  отишли незабавно на мястото на инцидента. Констатирани са сериозни травми на вътрешни органи и кръвоизливи, имало е съмнения и за счупен гръбнак. Въпреки усилията на трима лекари, мъжът е починал в планината. По случая работи полицията в Разлог, очаква се аутопсия на тялото на загиналия. 

Междувременно англичанин е пострадал тежко на ски писта в Банско и е настанен в болницата в Разлог, съобщи председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. По думите му, в периода между 12.00 и 14.00 часа има над 25 случая на инциденти по ски пистите в Банско. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44