Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

150 бели бора са били отсечени незаконно край Рибново

Снимка: БГНЕС

150 иглолистни дървета бял бор са били отсечени  незаконно  на територията на „Държавно горско стопанство Гърмен“. Контрабандният добив е бил разкрит от контролно звено на  Югозападното държавно предприятие  в района на село Рибново. 
Това е вторият сигнал за незаконен добив на дървесина, който е подаден  от жител на село Рибново. Миналата седмица е констатирано  изсичане на други 36 дървета бял бор. И в двата случая отрязаните дървета са били  без контролна горска марка, липсвало е и позволение за  дърводобив.  
Двамата горски стражари, охраняващи районите, в които е извършена контрабандната сеч, са имали и други нарушения, за които са получили административни наказания. Сега най-вероятно ще им бъде отнет лицензът.
Горските територии около село Рибново се характеризират с висока концентрация на нарушения,  информират от Югозападното държавно предприятие. Последните случаи на посегателства са предадени на Районната прокуратура в Гоце Делчев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44