Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебните програми за средните класове обсъдиха на Отраслов съвет

Янка Такева
Снимка: БГНЕС

Разработването на учебните програми за всички класове в средното образование е бил един от акцентите в срещата на новия министър на образованието Меглена Кунева с Отрасловия съвет към министерството. 

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева каза пред "Хоризонт" зад какво са се обединили работодатели и браншови организации:
Трябва да се засили разработването на комплекса учебни програми от първи до 12-и клас, за да се види във всеки клас къде какво е разписано по всяка учебна дисциплина и съответно разработването на държавните образователни стандарти докъде са стигнали и съответно да бъдат подложени на едно широко обсъждане с педагогическата колегия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44