Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК изрази съжаление за смъртта на двете мигрантки в Странджа

Снимка: БГНЕС

ЕК изрази съжаление за смъртта на жената и момичето, които загинаха от студа в Странджа, прекосявайки българската граница с Турция. В събота българските гранични служители откриха група от 19 мигранти от Ирак и Афганистан, премръзнали след преминаването на река Делийска. Повечето бяха спасени, но на място починаха момиче на видима възраст около 14 години и около 30-годишна жена. 

Говорителят на Еврокомисията Мина Андреева съобщи, че мерките по миграция ще бъдат основна тема на заседанието на комисарите в сряда:

Всяка загуба на живот е непростима. Точно затова спешно трябва да се действа и Комисията лансира план за овладяване хуманитарната криза по миграционния път на Западните Балкани. Всички предприети мерки за временен подслон ще бъдат част от доклада ни в сряда.

Еврокомисията ще направи специален отчет пред лидерите на Съюза на 18 февруари относно сътрудничеството на Турция за спиране потока от бежанци през границата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44