Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Александрово сами ще избират кметски наместник

 Днес кметът  на община Поморие Иван Алексиевподписа заповед за подбор на кандидати за кметски наместник на  Александрово, с изисквания за заемане на длъжността.

Първият етап на подбора ще е по документи. Вторият етап - изборът на кметски наместник, ще се извърши от всички явили се в деня на избирането жители на Александрово. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май. Сънародниците ни зад граница, подали заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци на секциите, които ще..

публикувано на 23.04.24 в 09:44

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на 9 юни. Събитието съвпадна с връщането на проф. Нейкова като областен управител на област Бургас. По отношение на..

публикувано на 22.04.24 в 16:46

Цончо Ганев ще е водач на листата на "Възраждане" в Бургас

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев и този път ще е водач на бургаската листа на партията за предстоящите парламентарни избори, които ще са във формат  2 в 1 заедно с европейските. На второ място е Борис Аладжов, следват Звезделина Каравелова, Александър Койчев, Димитър Петков, Снежана Йорданова и Виктория Върбанова. Общо 17 човека включва..

публикувано на 22.04.24 в 11:07

Тодор Байчев втори в листата на БСП за Бургас, водачът под въпрос

Областният лидер Тодор Байчев е втори в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори. Това гласуваха на заседание на областната структура в морския град днес. Името на водача все още не е ясно. То, както и окончателната подредба на листата, ще бъдат одобрени на Национален съвет на БСП следващата събота. „Третото място ще бъде..

публикувано на 21.04.24 в 14:43
В средата Паруш Парушев

Паруш Парушев е новият общински лидер на БСП Бургас

 Паруш Парушев  беше избран за общински лидер на БСП Бургас на общинска конференция в морския град. Той е добре познато лице в партийната организация, каза за БНР Бургас  областният председател на партията Тодор Байчев.Кандидатите бяха трима - Паруш Парушев, Димитър Атанасов и Георги Драгнев, заяви той. Атанасов си е направил отвод, а Драгнев не е..

публикувано на 20.04.24 в 14:54

Служебният премиер Димитър Главчев предлага да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър. Това е предложил самият той вчера на президента Румен Радев. "Вчера водихме разговори с президента Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Ако издаде указ да поема външно министерство, ще нося политическа отговорност и за него. В сегашния състав с министър Димитров цялата..

публикувано на 20.04.24 в 13:31

ЦИК определи председателите на РИК в Бургас, в Сливен и в Ямбол

В Бургас, в  Сливен и Ямбол  на  проведените консултации при областните управители не беше постигнато съгласие  по отношение на състава на Районните избирателни комисия.  ЦИК определи за  Втори изборен район – Бургаски състав от 17 членове. Председател ще е Фани Семерджиева. Заместници ще са..

обновено на 19.04.24 в 19:16