Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов, "Възраждане":

Големият въпрос е дали Калин Стоянов ще присъства в списъка с министри


Живеем в непредсказуема ситуация и големият въпрос е дали името на Калин Стоянов ще присъства в списъка с имена на министър-председателя. Това коментира в Бургас председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. От партията не са оптимисти за съставянето на кабинет, тъй като той ще повтори състава на сегашния.

"Ако Калин Стоянов бъде сменен, няма гаранция, че няма да има друг като него - някой от многобройните служители на МВР, тъй като тези дни видяхме безпрецедентни протести в негова защита. Виждаме как той приема министерството на вътрешните работи за негова собственост и това не събужда притеснения у прокуратурата. Ето защо дори и да бъде махнат Калин Стоянов с оглед зависимостите на Димитър Главчев от Пеевски, нямаме гаранция, че следващия министър няма да отвори чадър над купуването гласове, а това е единствения начин Пеевски да влезе в Народното събрание", каза Костадинов според когото държавата е заложник на двама души.

Според него датата 27-ми октомври е удачен вариант за провеждането на избори.

Костадинов коментира и публикувания от варненската структура на партията списък с имена на учители обявили се против забраната за ЛГБТ пропаганда в училищата. От партията ще внесат контрасигнал до прокуратурата срещу организаторите на подписката. 


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври

Изборите ще са на 27 октомври, ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Това обяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Главчев. "Няма от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер", каза Главчев.  Радев даде срок до понеделник на Димитър Главчев..

публикувано на 22.08.24 в 13:12
Димитър Главчев

Президентът реши: Главчев продължава да е премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12.00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

публикувано на 22.08.24 в 10:16
Димитър Главчев

Главчев потвърди: Готов съм да съм следващ служебен премиер, няма пречки

"Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки". Това заяви сегашният служебен премиер Димитър Главчев след срещата с президента Радев. Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше лаконичен - все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет. "Не сме коментирали подробности. Тече си..

публикувано на 21.08.24 в 12:11

Министрите заседават след неуспешния опит за ново служебно правителство

Президентът Румен Радев продължава процедурата по назначаването на нов служебен кабинет по новите правила в Конституцията. Днес, държавният глава ще разговаря с потенциалните кандидати, които могат да бъдат назначени за служебни премиери. В понеделник той отказа да подпише указ за назначаването на правителство с премиер Горица Кожарева, заради..

публикувано на 21.08.24 в 09:12

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС в "Росенец"

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости.  От ДПС заявиха, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна. Не е ясно дали на заседанието днес е..

обновено на 20.08.24 в 18:22

Димитър Найденов: Политическите процеси се катализират от войната между Пеевски и Доган

Политически процеси, на които сме свидетели в момента, се катализират от войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Тезата е на бургаския депутат от „Да, България“ Димитър Найденов. Когато президентът извърши определено действие, аз винаги се питам къде е неговия интерес и дали то не е свързано с популяризираните в общественото пространство тези..

публикувано на 20.08.24 в 16:08

Джевдет Чакъров: България се нуждае повече от всякога от редовно правителство

България се нуждае повече от всякога от редовно правителство и разумът трябва да надделее. Това каза преди заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС председателят на партията Джевдет Чакъров. Заседанието трябва да започне в този час, но пристигналите в лятното имение на Ахмед Доган членове на бюрото са по-малко от 16 и не могат да осигурят кворум...

публикувано на 20.08.24 в 13:48