Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора и Казанлък ще имат свои щандове на "Ваканция и СПА Експо"

Снимка: Иванка Петрова
Стара Загора и Казанлък ще участват в Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ от 11 до 13 февруари в София.

Представянето на Стара Загора започва с най-добре запазеното в Европа жилище от епохата на ранния неолит, минава през „преблестящия град на траянците“ Августа Траяна и античният форум, през музеите и културата на града и възможностите за балнео и СПА туризъм. На информационния щанд на Стара Загора ще има филми и снимки за хилядолетното наследство на града, а прабългарската школа „Багатур“ ще представи новия си демонстрационен комплекс, разположен на територията на парк Аязмото.

И тази година Казанлък е един от основните участници в изложението и туристическата борса. През 2014-а общината спечели специално отличие за успешно развиваща се дестинация за фестивален туризъм, а миналата година представи оригиналната розоварна „гюлпана“. Тази година акцентът ще бъде възстановка на древен тракийски ритуал.

Гостите на казанлъшкия щанд ще бъдат посрещани от Цветелина Иванова - Царица Роза за 2015 година. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44