Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва отрече всички обвинения, че ударите й причиняват хуманитарна криза в Сирия

Мария Захарова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 500 души, включително десетки цивилни, са загинали при офанзивата на сирийската армия срещу бунтовниците в провинция Алепо, съобщи Сирийският институт за наблюдение на човешките права. Броят на жертвите включва всички загинали от 1 февруари насам. 

В същото време руското външно министерство отрече всички обвинения, че въздушните удари на Москва в подкрепа на армията на Башар Асад причиняват хуманитарна криза в Сирия. Говорителят на дипломатическото ведомство Мария Захарова окачестви като "лъжи" обвиненията, че Русия е саботирала мирните преговори в Женева.
Свършихме нашата част от работата безукорно, защото всичко, което зависеше от усилията на Москва, беше направено - без предварителни условия и без шантажи.
Агенция Ройтерс коментира, че насрочената за утре среща в Мюнхен на Групата за подкрепа на Сирия, където американският държавен секретар Джон Кери отново ще настоява за примирие, е обречена на неуспех.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44