Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трафикът през граничния пункт "Кулата-Промахон" е преустановен изцяло

Снимка: БГНЕС

Към 18 часа през граничния пункт "Кулата-Промахон" трафикът е преустановен изцяло, съобщи говорителят на Главна дирекция "Гранична полиция“ Лора Любенова:

От 16.30 през ГКПП "Кулата-Промахон" заради стачни действия, преди гръцкия пункт не се пропускат товарни автомобили. Леки коли и автобуси продължават да преминават. През ГКПП "Илинден-Ексохи" до 17 часа също преминаваха леки коли,  микробуси и автобуси. След този час трафикът е преустановен за всички автомобили до 22 часа - каза говорителят на Гранична полиция Лора Любенова. 

По обед протестиращите гръцки фермери блокираха движението на автомобили през граничен пункт "Капитан Петко войвода". Очакванията са, както и вчера, преминаването на автомобили там да бъде спряно до 20 часа.

През граничния пункт "Ивайловград" трафикът е нормален и няма блокади.

Нормално е движението и през граничния пункт "Маказа". На 15 километра от границата гръцките фермери са блокирали пътя за Комотини и преминаването е невъзможн




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44