Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничните пунктове "Златоград", "Ивайловград" и "Маказа" работят нормално

ГКПП "Маказа"
От 10.30 часа днес, заради стачни действия в Гърция през ГКПП „Капитан Петко войвода" - "Орменион“ не се пропускат никакви автомобили, съобщават от Граничната полиция. През пропускателния пункт „Илинден“- „Ексохи“, поради същата причина от 10.00 до 15.00 часа и от 17.00 до 22.00 часа няма да се пропускат никакви превозни средства. От 15.00 до 17.00 часа пунктът ще е отворен само за леки коли, микробуси и автобуси.

Граничните пунктове "Златоград" и "Ивайловград" засега работят нормално.

Граничният пункт "Маказа" също е отворен за автомобили. Към момента колите се пропускат без проблем и в двете посоки, няма образували се опашки. Шофьорите знаят за блокадите на пътища в Гърция и се въздържат от пътуване. Тези, които преминават през "Маказа" днес, ще бъдат принудени да спрат на около 15 километра от границата, където фермерите са затворили пътя за Комотини с трактори и селскостопански машини. Има, обаче и такива, повечето местни хора, които използват черни и междуселски пътища, за да стигнат до Комотини. Говори се, че най-масово използваното трасе е веднага след първия тунел след границата.

Очакванията са движението през "Маказа" да не бъде спирано и в следващите дни, въпреки протестите на гръцките фермери.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44