Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Умерени коментари в Русия за реализиране на споразумението за прекратяване на огъня в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението за  прекратяването на огъня в Сирия е важен резултат от заседанието на международната група по подкрепата на Сирия и основа за начало на политическите преговори. Това коментира опитния руски дипломат и ръководител на комитета по международните въпроси  към Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов.                                                                 Според него постигнатото решение в Мюнхен от разговорите между руския външен министър Сергей Лавров и американския държавен секретар Джон Кери е важен резултат не само от дейността на международната група по Сирия, но и от началото на руската операция в Сирия от края на септември миналата година. Според Косачов обаче остава втората част и тя е свързана с обединяването на усилията в борбата против тези, които не искат примирие т.е терористичините  формирования на територията на Сирия и съседните държави, визирайки дипломатично Турция. И докато Косачов подкрепя постигнатата договореност в Мюнхен, не толкова оптимистични изглеждаха коментарите на анализаторите в Москва, които изразиха песимизма си от решението за примирие. Според Леонид Исаев "шансовете за практическо изпълнение на договореностите между Лавров и Кери в Мюнхен са почти нулеви, защото към тях не са включени големите терористични групировки участващи в конфликта в Сирия – ИДИЛ и Джебхат-ан-Нусра."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44