Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Берковица блокираха прохода "Петрохан"

Снимка: БГНЕС

Жители на Берковица блокираха следобед пътя през прохода "Петрохан". Те недоволстват, заради планираното в новата здравна карта съкращаване на легла в местната болница. Промените в пакета от здравни дейности, гарантирани от бюджета на Националната здравно-осигурителна каса, предвиждат намаляване на броя на клиничните пътеки в няколко отделения на берковската болница, която обслужва и община Вършец. Според протестиращите нейното съществуване е застрашено:

На никого не е удобно да ходи до Монтана. Болницата трябва да остане, не само за Берковица, а за Бързия, Вършец и всички села в околността. Болницата трябва да остане, защото подържа голям обем от хора, които не могат да си позволят да отидат в други болници. Наредбите, които са приети, намаляват работата до минимум на самите специалисти, което значи, че ще бъдат намалени много пътеки и много малко хора ще могат да използват пълния капацитет на болницата.

Болницата в Берковица разполага с 60 легла, годишният й оборот е един милион лева. Общината е инвестирала в здравното заведение над 3 милиона лева и кандидатства по трансграничен проект за осигуряването на медицинско оборудване за още близо 2 милиона лева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44