Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: Лозарите и винарите изпратиха една успешна година

Снимка: БГНЕС

Лозарите и винарите изпратиха една успешна година, с ръст в производството и износа. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, след като участва в ритуал по зарязване на лозя край пазарджишкото село Огняново:

Независимо от трудностите, които съпътстват всяко земеделие, ние изпращаме годината с едно изключително добро производство, по-голямо от предходните години, най-вече и с износ, по-голям от предходните години. 262 оператора в България произвеждат вина. Още няколко са в процес, които тази година ще стартират. Искам да пожелая на всички да бъдат иновативни, да използват всички инструменти, с които могат да се представят на различни пазари. България има ръст в износа в страни като Китай, Великобритания, Германия - страни, които имат високи изисквания. Всичко това говори само за едно - че България произвежда изключително качествени вина. Честит празник на всички, които произвеждат този еликсир, прославил ни по целия свят - българското червено вино. Пожелавам една още по-успешна година!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44