Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой чуждестранни студенти започват обучение в Медицинския университет в Плевен

Снимка: mu-pleven.bg

Над 250 новозаписани студенти започват шестгодишно обучение на английски език в Плевенския медицински университет. Приемът на чужденци през тази учебна година, която ще бъде открита тържествено днес, е рекорден, отбеляза ректорът професор Славчо Томов.

В зала "Магнум" чуждестранните студенти ще бъдат приветствани от ръководствата на града и от учебното заведение, както и от студентските организации. В Плевен ще учат медицина най-много граждани на Великобритания, следвани от Индия, Германия, Испания и Нигерия.

За първи път са записани и студенти от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет. През последните две седмици всички те бяха включени в програма на адаптация.

По инициатива на ректора професор Славчо Томов се създава и Асоциация на родителите на чуждестранните студенти. Бъдещите медици ще бъдат приятно изненадани със специално направен за тях филм на английски език, който ще им покаже историческите и културни забележителности на България и Плевен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44