Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лубомир Заоралек: За Гърция бежанската криза е бизнес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За Гърция бежанската криза е бизнес, заяви чешкият външен министър Лубомир Заоралек:

Бежанците са голям бизнес. Те са по хотелите и ресторантите. Това е още една ниша за туристическия пазар в Гърция, каза Заоралек пред телевизионния канал "Прима". По думите му, Вишеградската четворка се опитва да предупреди Германия и партньорите в ЕС, че Западните Балкани са твърде чувствително място и не бива да се допусне там да останат и да се трупат маси бежанци от Близкия изток.

Извънредната среща на високо равнище на Вишеградската четворка днес в Прага, на която са поканени Македония и България, но не и Гърция, не е бунт против германските планове за решаване на бежанската криза, допълни чешкият външен министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44