Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиричасова пълна блокада на ГП "Кулата" породи напрежение между пътуващи за Гърция и полицията

Снимка: БГНЕС

Четиричасова пълна блокада на граничния пункт "Кулата-Промахон"  породи напрежение между пътуващи за Гърция и полицията, която се опита да овладее хаоса с паркирането. Във вторник сутринта нашите превозвачи се събират отново в района и заплашват с контраблокада на наша територия.

Споразумението между протестиращите гръцки фермери и представителите на българската държава се нарушава постоянно, оплакаха се нашите превозвачи и заявиха, че търпението им се изчерпва. Малко след 15.00 часа пункта "Кулата- Промахон" беше  напълно затворен. Само за няколко часа леките автомобили задръстиха района преди границата.  Едва не се стигна до сблъсъци между пътуващи и полиция. След четири часа нашите гранични власти бяха информирани, че ще се пропускат само леки автомобили. Заради безпрецедентното поведение на стачкуващите земеделци от южната ни съседка и ненормалната ситуация на най-важната пътна артерия между двете държави, инициативният комитет на превозвачите се събира утре сутринта, за да съгласува ответни действия.

Най-вероятно отново ще стигнем до ефективен протести и ще затворим границата на наша територия, каза за "Хоризонт" Вангел Цилев от контактната група за преговори.

На граничен пункт "Илинден-Ексохи" след обяд за два часа се пропускаха само леки автомобили. Очаква се от 22 часа до полунощ да могат да преминават и тежкотоварни коли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44