Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванов: НЕК е спестила общо 170 милиона лева

Снимка: БГНЕС

Националната електрическа компания (НЕК) е спестила 170 милиона лева от това, че вече изкупува само високоефективната енергия, произвеждана от топлоцентралите, поясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов:

Първо, с промяната в закона, когато собственото потребление престане да бъде изкупувано и се изкупуваше само високо ефективна електроенергия, се спестяваха около 120 млн., а след това с намалението на цената на природния газ - 50 000 се спестиха - така общо 170 млн.

Иванов посочи още, че се очаква природният газ да поевтинее с около 2% повече от предварителната прогноза на "Булгаргаз", която предвижда спад с около 21%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44