Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Предвиждаме повече финанси за качествено висше образование

Заместник-министър Николай Денков
Снимка: БГНЕС
Основната промяна в Закона за висшето образование, която се очаква да влезе в пленарната зала, предвижда сериозно да се завиши финансирането за качество във висшите училища. Това каза пред "Хоризонт" заместник-министърът на образованието Николай Денков:

Намаляване на приема там, където има проблеми с качеството и увеличаване на приема в приоритетните направления, специално в ИКТ областта, повишаване на ролята на научните изследвания, изобщо – и като финансиране, и като изисквания към висшите училища.


Ние очакваме висшите училища, които видят, че имат проблеми и оттам им се намалява финансирането, защото имат проблеми, сами да разберат, че по добре е да спрат този прием и да се фокусират върху специалностите, в които са добри и където ще се увеличи финансирането, посочи заместник-министър Денков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44