Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов възнамерява да прекрати обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи пред журналисти в Брюксел, че възнамерява да прекрати обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София. Той коментира спрените до момента обществени поръчки:

Нека да го наречем политическа воля. Те са законосъобразно проведени и съответно законосъобразно спрени. Разпоредил на спортния министър да ми подготви по същия начин да спрем и обществената поръчка за Зимния дворец, тъй като и там от моята проверка излизат неща, за които няма извършено престъпление, но може да се направят по-добре.

Борисов благодари за въпроса, който му беше зададен в българското посолство в Лондон и се разграничи от депутата Делян Пеевски с думите:

Благодаря на това момче в Лондон, много ме жегна. Действително като гледах отстрани и разбрах, че за нормалните хора може би така изглежда и взех всички мерки, виждате, и колегата Юнкер и всички в Брюксел ги подкрепят. Нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли за такива приказки, че от Брюксел ми казали, Меркел ми казала. Ако ми намерят човек, който да каже, институция или каквото и да било, веднага давам пред вас оставка.



 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44